Advies bij veranderingProjectenTrainingenMeemakers
 • Advies bij verandering

  Het Social Innovation Lab adviseert bij verandering. Vooral daar waar ambitieuze (organisatie)doelen, zelforganiserend vermogen en het ontwikkelen van het menselijk potentieel hand in hand gaan.

 • Projecten

  Het Social Innovation Lab voor projecten die de mooite waard zijn. Vaak sociale vraagstukken. Het daagt uit tot nieuwe vormen van samen leren, werken en leven. Het verbindt generaties, het gaat uit van ieders talent en brengt een zo groot mogelijke diversiteit aan kennis, kunde en culturen samen.

 • Trainingen

  Het Lab traint. Uitdagende nieuwe trainingsconcepten. Een inhoud gericht op vernieuwing vraagt immers een vorm die daar aan bijdraagt! Het Lab verzorgt inspiratie-sessies, organiseert (meerdaagse) workshops en special events.

 • Meemakers

  Het Lab doet projecten met meemakers. Meemakers delen hun kennis en ervaring, geloven dat co-creatie leidt tot de beste resultaten. Meemakers realiseren samen projecten, verlaten gebaande paden om waarderend te onderzoeken. Samen op zoektocht naar een werkelijk duurzaam resultaat. Verhalen en ervaringen creëren die bij je blijven!

Erik-Jan Vens

Erik-Jan Vens | IJsland | Stilte | Essentie

Ik heb lang gezocht. Van oost naar west, van noord naar zuid. Van de oermoedertempels ervaren op Gozo tot zweethutten doen bij Ijslandse sjamanen. Van Grunneger Aikido tot lang na dato sannyas nemen bij Osho. Totdat ik er achter kwam dat je niet kunt bereiken waar je al bent. Ik heb een fascinatie voor kennis, informatie en mooie woorden. De stiltewandeling is daar precies het tegenovergestelde van. Misschien vind ik het daarom wel zo mooi.

Waarom in Bokum? “Alles is veel voor wie niet veel verwacht”. De zomerschool is voor mij een plek waar het onverwachte gevonden kan worden, een plek waar uit de oersoep van onbegrensde mogelijkheden een zaadje en een eitje bij elkaar kunnen komen en tot iets concreets worden. Een plek waar uit de stilte iets geboren kan worden: muziek, dans, taal. Bokum is een plaatsnaam die eindigt op -um. Dat is een achtervoegsel dat verwant is aan heim, home, ham. Het betekent veilige woonplek. Bokum is voor mij een plek waar we kunnen experimenteren. De polder achter Bokum is prachtig wijd en ruim. Het is een plek waar ik me meteen thuis voel.

Erik-Jan was meemaker van de Zomerschool 2012