Advies bij veranderingProjectenTrainingenMeemakers
 • Advies bij verandering

  Het Social Innovation Lab adviseert bij verandering. Vooral daar waar ambitieuze (organisatie)doelen, zelforganiserend vermogen en het ontwikkelen van het menselijk potentieel hand in hand gaan.

 • Projecten

  Het Social Innovation Lab voor projecten die de mooite waard zijn. Vaak sociale vraagstukken. Het daagt uit tot nieuwe vormen van samen leren, werken en leven. Het verbindt generaties, het gaat uit van ieders talent en brengt een zo groot mogelijke diversiteit aan kennis, kunde en culturen samen.

 • Trainingen

  Het Lab traint. Uitdagende nieuwe trainingsconcepten. Een inhoud gericht op vernieuwing vraagt immers een vorm die daar aan bijdraagt! Het Lab verzorgt inspiratie-sessies, organiseert (meerdaagse) workshops en special events.

 • Meemakers

  Het Lab doet projecten met meemakers. Meemakers delen hun kennis en ervaring, geloven dat co-creatie leidt tot de beste resultaten. Meemakers realiseren samen projecten, verlaten gebaande paden om waarderend te onderzoeken. Samen op zoektocht naar een werkelijk duurzaam resultaat. Verhalen en ervaringen creëren die bij je blijven!

Anne Hilderink

Anne Hilderink     beeldend kunstenaar | SintJansKlooster | Social Enterprise

Mijn werk moet met de wereld eromheen verbonden zijn. Moet een vanzelfsprekende aanwezigheid in de belevingswereld van mensen zijn. Ik wil Museale Kwaliteit die midden in de samenleving staat. Mijn kunst gaat over het leven en spiegelt de wereld op deze specifieke plaats, op dit moment. Ik zoek aansluiting bij de gemeenschap, bij het landschap, bij het al bestaande. En ik laat de plaats waar het kunstwerk komt (opnieuw) zien, benoem de waarde en de traditie waarin die plaats staat.

Ik woon en werk in het dorp Kloosterburen, in de provincie Groningen, aan de rand van Nederland, dicht bij het Wad, op een verstilde, ruimtelijke plek. In dit eeuwenoude cultuurgebied, waar het licht altijd prachtig is, weet ik mij verbonden met de cultuur en traditie van dit gebied. Mijn bestaan is volledig met mijn werk verbonden. Ik werk en leef vanuit één geheel. Ik kom daarbij graag uit de verstilling en het isolement van mijn woonplaats om samen te werken met anderen.

Anne was meemaker tijdens de Zomerschool 2012, de Zomerschool 2013 en de Dragons’ Den Oud Bokum.