Ontwikkel samen het onderwijs voor de toekomst!

Er zijn van die dagen dat je ineens blij verrast een Facebook-post ziet langskomen, die het aanwezig zijn op dit platform ondanks alles waardevol maakt. Gisteren was dat de post van Otto Scharmer lecturer bij MIT en natuurlijk bekend van zijn Theory U over de U-vorm van echte verandering.

Het gaat om deze video

Een uitnodiging om deel te nemen aan een wereldwijde uitdaging om de Universiteit van de toekomst te ontwikkelen. In januari 2015  start deze zogenaamde MOOC om met elkaar het onderwijs voor de toekomst te prototypen. Het gaat hierbij om een MOOC waaraan iedereen kosteloos kan meedoen.

Drie principes voor vernieuwing

Achtereenvolgens poneert Schermer drie principes die hand in hand zouden moeten gaan bij de vernieuwing van het onderwijs: ‘take the learning form the classroom into the streets, link the power of entrepreneurship with passion and compassion and self knowledge’. Geweldig om te zien dat de principes die Scharmer noemt volledig aansluiten bij de educational settings die het Social Innovatie Lab hanteert bij de ontwikkelingen van haar ‘educational settings’ voor onderwijs, overheden en bedrijven.

Prototyping the future

Geïnteresseerd in de vernieuwing van het onderwijs? Dan zou ik deze uitnodiging om mee te doen in het prototypen van de toekomst van het onderwijs met beide handen aangrijpen. Via deze link kun je kosteloos inschrijven. Hoor graag als je mee doet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.