UEFA beloont samenwerkingsconcept met gold award

_DSC3241Het is gelukt om één van de drie nominaties om te zetten in een gold award vertelt Lydia Zwier met nog enige verbazing in haar stem. Maandag reist zij af naar Oslo om de prijs namens de samenwerkende clubs in ontvangst te nemen tijdens de UEFA Grassroots Conference 2013. Een mooie bekroning voor een knappe samenwerking tussen voetbalclubs om de toekomst van het vrouwenvoetbal te verzekeren en verder uit te bouwen.

Het concept steunt op de principes van waarderend onderzoeken. Een ontwikkelingsgerichte aanpak om de best mogelijke toekomst te verkennen. Geen probleemgerichte methode, maar uitgaan van ieders talent, ambitie en bewezen kracht. Samen onderzoeken, dromen en direct starten met het realiseren van de gezamenlijke droom. Prachtig om te zien dat deze werkwijze zo mooi samengaat met sport. Eerder gebruikte Marc Lammers de principes met zijn vrouwen hockeyteam en bracht olympisch goud naar huis.

Spannend is nog wat de award, naast de eer, gaat inhouden. Dinsdag 9 april krijgt Lydia hem samen met de twee gold awards winnaars in de andere categoriën uitgereikt.

Lees het KNVB persbericht hier.