Bouwen aan … vertrouwen! Blogboek 2013Blogboek 2013 kleinEen Blogboek!
 Een verzameling van blogs die ik in 2013 schreef op Mindz.com. Het vierde jaar alweer. Het was wederom een jaar van verbazing, van crisis, maar ook van overvloed, van liefde, groot en klein leed. In mijn blogs heb ik er naar gekeken vanuit mijn passie ‘Anders denken, Anders doen’

Door de oogharen en van opzij kijken naar de uitdagingen die voor ons liggen. Dwarsdenken met een vleugje humor, maar altijd met een serieuze ondertoon.

Leiderschap, leven als een landgoed, de hype rond sociale innovatie, the 3rd space, storytelling, denken, dromen, passie, het begrip tijd en nieuwe waardesystemen zijn onderwerpen die voorbij kwamen in mijn blogs. En dit jaar voor het eerst de ‘one take’ videoblogs geschoten met de iPhone.

Ik heb genoten van het jaar 2013. Hele mooie momenten meegemaakt, mij heerlijk kunnen verbazen! Mooie projecten en adviestrajecten kunnen doen met het Social Innovation Lab. Het World Forum for Democracy van de Raad van Europa, waar studenten als reporters optraden voor het nieuwe internationale Society 3.0 Magazine was zeker één van de hoogtepunten. Het Lab groeit en wordt volwassen. En niet onbelangrijk, gaat steeds grotere uitdagingen aan. Het was meer dan de mooite waard dit jaar!

In 2014 wil ik in een aantal uitdagende projecten vier begrippen onderzoeken omdat ik denk dat deze heel belangrijk worden in de transformatie die we de komende jaren gaan meemaken. Vertrouwen, Overvloed, Verbinding en het denken vanuit Essentie. Begrippen die dit jaar zeker gaan terugkomen in mijn blogs.

Graag dank ik de Mindz Community en alle lezers en reageerders op mijn blogs voor het geweldige enthousiasme!

Download het blogboek 2013: Bouwen aan … vertrouwen! Hier

Hems Zwier 2014