Manuel Lindeboom

Schermafbeelding 2013-11-21 om 21.03.25

Voor wat voelt als een eeuwigheid … schilder! Maar vooral betrokken burger en early-adaptor, gek op nieuwe dingen, het leven ontdekken! Passie voor natuur en alles wat moeder natuur over ons uitstort! Kan gefascineerd zijn door een mierenkolonie of een bijenvolk, een (sneeuw)storm of water in al zijn vormen! Passie voor het skiën en lesgeven (skileraar). Sinds 2008 ondernemer nét voordat de wereld zich in crisis stortte… Begonnen in een tijd dat de wereld nog dacht dat er iets bestond als oneindige groei. Ondertussen weten we beter.

Sinds 2008  ben ik mij gaan verdiepen in een veelvoud van onderwerpen. De Documentaire “A farm of the future” van Rebecca Hosking was voor mij een absolute game-changer! En zo kwam Permacultuur bij mij binnen! Bijzonder boeiende materie over de paradigma shift die de wereld naar mijn mening onvermijdelijk zal gaan maken.

Bij elk onderwerp wat ik daarna onderzocht kwamen permacultuur en de oliecrisis terug. Ondernemend als ik ben heb ik het plan opgevat om er ook daadwerkelijk wat aan te gaan doen! De mens heeft wat mij betreft het maximale uit koolstof-energie gehaald en moet nu over op andere vormen van energie. Schalie-olie, schalie-gas, Noordpool-olie, Diepzee-olie, Teerzand-olie zijn voor mij onethisch! Met mijn Stichting De POF (Post Oil Foundation) wil ik een alternatief bieden voor olie! Diversificatie is daarbij voor mij de sleutel voor een prachtige toekomst! Meer weten? Kijk deze korte video eens!

Manuel was meemaker van de Dragons’ Den IJsseldelta over sociale innovatie en de veranderende rol van de overheid.