Scoren in de kruising!

Vitaal vrouwenvoetbal door samenwerking van verenigingen! In één avond het vrouwenvoetbal binnen de eigen vereniging en regio op de kaart, een gedeelde visie en een start met de uitvoering.

Het vrouwenvoetbal neemt een grote vlucht in Nederland. Sterker nog het is de snelst groeiende sport in Nederland. Verenigingen zien hun ledental weer stijgen door de instroom van jonge meiden die willen voetballen! Maakt u al gebruik van de magneetwerking die dat kan opleveren voor uw vereniging?  Bent u klaar om die enthousiaste meiden te ontvangen en ze een voetbalcarrière te bieden?

Veel verenigingen willen wel, maar hebben niet de middelen om dit alleen op te pakken. Er zijn goede voorbeelden van voetbalverenigingen die samen de uitdaging om goed vrouwenvoetbal neer te zetten oppakten. Samen maar met behoud van eigen identiteit! Wel samen goede clinics en events organiseren, top prestaties neerzetten, maar gewoon het lidmaatschap en de identiteit van de eigen club behouden.

Vrouwenvoetbal vraagt om een visie, een enthousiaste aanpak en een goed plan om te zorgen dat de meiden blijven voetballen. Verenigingen die dat door hebben zien hun ledental weer stijgen. Puur omdat de kwaliteit van het aanbod zorgt voor enthousiaste speelsters en dynamiek in de vereniging.

De training

In de training ‘scoren in de kruising’ gaat u samen met andere clubs aan de gang en zet u op een interactieve wijze het vrouwenvoetbal in de regio bij u en uw ‘partnerverenigingen’ neer. Er zijn korte inhoudelijke sessies om te leren van de ervaringen bij andere clubs, maar u gaat vooral direct zelf aan de gang met het opzetten van het samenwerkende vrouwenvoetbal. U onderzoekt waar samenwerking tot meer kracht leidt en waar niet. Leidend principe is ‘samenwerking moet een veel beter resultaat opleveren en op de toekomst gericht zijn’.

In de training gebruiken we een beproefde methode die het mogelijk maakt om met grote groepen te werken aan het krachtig ondersteunen van het vrouwenvoetbal. Niet van bovenaf, maar met iedereen die van belang is om het te doen slagen. Niet het plan van een enkeling, maar van iedereen! Bestuurders, trainers en speelsters zijn betrokken bij het eindresultaat. Zij dragen direct en concreet bij en nemen verantwoordelijkheid voor de realisatie! Geen saaie vergadering en plannenmakerij, maar een bruisende interactieve bijeenkomst vanuit ambitie!

Voor wie

De training is bedoeld voor alle verenigingen die serieus aan de gang willen met de toekomst van het vrouwenvoetbal en een gezonde groei nastreven.

Resultaat

Na de training:

  • Weet u wat er in de verenigingen speelt als het gaat om vrouwenvoetbal,
  • Weet u waar u individuele kracht en gezamenlijke regiokracht ligt,
  • Heeft u een gezamenlijke ambitie,
  • Heeft u een gezamenlijk plan dat iedereen begrijpt en helpt uitvoeren,
  • Heeft u zicht op doelen, consequenties en mogelijkheden,
  • Heeft u een enthousiaste groep leden die direct aan de slag gaan.
 • Trainers

 • De training wordt in nauwe samenwerking met Dionysia-Advies verzorgd. Lydia Zwier-Kentie is de drijvende kracht achter de training. Het Nederlandse vrouwenvoetbal ligt haar na aan het hart. Zo ontwikkelde zij het door de UEFA met een Gold Award beloonde concept ‘cluster samenwerkende voetbalverenigingen’, begeleidt zij voor de KNVB de meiden onder 17 en treedt als projectleider op voor een aantal samenwerkende voetbalverenigingen. Lydia is initiatiefneemster van de samenwerkingplatform ‘Vrouwenvoetbal Stedendriehoek’ (2012).