Dragons’ Den Oud Bokum

Het Dragons’ Den leer- en ontwikkelconcept © is gericht op het onder hoge druk in een unieke omgeving leren samenwerken en presteren. Het vraagt om persoonlijk leiderschap en daagt uit hoofd, hart en handen in combinatie te gebruiken. Naast de prestatie staat reflectie op de prestatie centraal.

De Dragons’ Den vindt plaats vlak bij het wad in Kloosterburen in een oude, lege boerderij. Een mooie, sommige zeggen haast magische, plek op het Hogeland van Groningen. In samenwerking met de opdrachtgever wordt een maatwerkprogramma ontwikkeld.

Voorbeeld? Voor de studenten van het Honours Programme van Windesheim is een Dragons’ Den rond het thema sociale innovatie georganiseerd. De oude boerderij Oud Bokum, de trends rond krimp en innovatie en het in praktische zin ervaren van de essentie van het Hogeland stonden centraal. De studenten werkten gedurende een weekend in teams aan de meest innovatieve ideeën voor deze boerderij op het Hogeland. ’s Avonds presenteerden zij de plannen en werden door de dragons stevig aan de tand gevoeld. De dragons, maar ook het publiek, gingen de dialoog aan met de teams om het beste idee nog beter te maken! De teams werden beoordeeld op de inhoud, maar natuurlijk ook op de presentatie van het idee tijdens de den.

Een voor de studenten spannend weekend, waarin veel gevraagd werd van hun organisatietalent, visie en doorzettingsvermogen. De studenten kregen inspiratiesessies en steun van verschillende kunstenaars, een architect, project- en procesmanagers en communicatie wetenschapper.

1 thought on “Dragons’ Den Oud Bokum

Comments are closed.