Vooruitzien … stilstaan om te bewegen!

20140309_162925839_iOSReflectie en vooruitzien. Bewust stilstaan. Niet vooruitkijken, maar vooruitzien. Voelen hoe het zou kunnen zijn. Voelen, dat wat klaar ligt, wat kan ontstaan. Begrijpen waar de tijd rijp voor is! Jouw tijd rijp voor is. Vooruitzien, keuzes maken, afscheid nemen. Snoeien, opruimen, verwijderen, laten rusten, laten rijpen.

Stilstaan om te bewegen

Keuzes maken! Klaar maken om te zaaien, braak laten liggen. Bewust stilstaan om te kunnen bewegen. Stilte, om te kunnen horen, luisteren. Een leeg vel papier neerleggen, gedachteloos tekenen. Je verbazen over de resultaten, de waarheden die verschijnen. Sta stil bij 2014. Weet je het nog, vorig jaar? De beloften, de ideeën, de plannen? Wat werd er werkelijkheid, wat verdween? Wat probeer je vruchteloos in leven te houden? Wat tiert te welig, woekert en vraagt om snoeien, opruimen en afvoeren? December een prachtige tijd voor reflectie, voor louterende vuren!

In or Out

Vuur, afscheid nemen. Het nieuwe vraagt om afscheid van het oude, een mooi ritueel, een groot vuur. De hitte voelen, warme gloed op je gezicht. Met een glimlach en wat compassie, voelen dat wat er was er mocht zijn, er nu niet meer toe doet. Mooi geweest, ruimte maken, voor het nieuwe. In or out? Pijnlijk? Welnee, misschien even, maar de bevrijding is groots. Ik zie je denken … wat ga ik ruimen, waar ga ik ruimte aan bieden!

Denk in seizoenen

Bewust ruimen, bewust zaaien. Vertrouwen hebben in de tijd. Begrijpen wat uitgestelde beloning is, verlangen. Soms lijken we het even kwijt te zijn. We willen bevrediging on demand met bijbehorende experience! Snel, 24/7 en op maat. Soms lijken we -de tijd- uit de formule te willen halen. Rijping uit het groeiproces te willen halen. Het zaad tot vrucht willen zien exploderen.
Seizoenen, denk in seizoenen! Pak dat lege vel en teken ze eens, al die projecten, ideeën, initiatieven, lopend werk, vermeende en echte kantelingen. Waar staan ze eigenlijk, lente, winter? Zaaien, oogsten? Plaats ze in een seizoen,geef aandacht en durf te besluiten. En past de grondsoort nog bij het gewas? Het Bestuur bij de uitdaging, het management bij de operatie? Jij bij jouw tuin?

Lekker hè, zo’n maand van reflectie, van vooruitzien, van dromen van dat wat kan zijn!

Zin om samen te reflecteren, bij grote vuren? Bel of email, bij 6 prikken we een datum en gaan op expeditie! Hems Zwier (06 21100891) Mail:Hems@Socialinnovationlab.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.