Challenge the Future … gaat los!

Het project Challenge the Future komt lekker op stoom. Het project richt zich op jongeren en talentontwikkeling. Dream big … is de slogan van het project. Is de Challenge het zoveelste project dat zich richt op jongeren en talentontwikkeling? Nee niet echt!

Wat is er zo bijzonder aan het project?

Het project is een echt –voor en door-jongeren project. De jongeren zorgen voor de groei van het project. De jongeren worden uitgedaagd heel groot te dromen. Samen kijken hoe dromen te realiseren zijn. Maximaal gebruik maken van de deeleconomie en jouw talent delen met anderen.

Het project richt zich op alle jongeren die willen gaan voor hun dromen, maar is ontstaan uit de wens iets te betekenen voor jongeren die op of onder de armoedegrens leven. Immers het niet kunnen ontwikkelen van jouw talent leidt tot een enorme kapitaalvernietiging richting toekomst. De Challenge daagt je uit al je talenten en kwaliteiten te ontwikkelen en ook nog eens in te zetten voor anderen. En natuurlijk daagt de Challenge bedrijven, instellingen en eigenlijk iedereen uit om onderdeel te worden van al deze dromen! Werken aan dromen is zoveel leuker dan werken aan problemen!

De Challenge zorgt voor empowerment en persoonlijk leiderschap bij jongeren. De jongeren ontdekken en ervaren zelf hoe zaken mogelijk worden en wat de deeleconomie kan betekenen. En die ontdekking en ervaringen gaan we delen met anderen, op scholen en op andere plekken waar meer gedroomd mag worden. Het Lab, ambassadeurs en andere meemakers zorgen voor het netwerk, een duwtje en hier en daar een flinke zet!

De eerste resultaten

DSC_1767Op de website van Challenge the Future staan inmiddels de eerste resultaten van het team! En die mogen er zijn. Zo zong Cheyenne de soundtrack van het project in. Eerst op haar computer en een week later bij LJ Music in een echte studio [Klik boven op het geluidsbalkje om te luisteren]

Zo snel kunnen dromen werkelijkheid worden! Nu door naar de radio!

Ook de eerste promo om jongeren uit te dagen mee te doen aan een promotiefilm zag het licht! Binnenkort geeft het team presentaties op school om echte dromers te verleiden mee te doen.

http://www.youtube.com/watch?v=IgLua50WH_U

Ambassadeur worden?

Na het zien van de eerste promotievideo twitterde Marco van Beers (Dutch Design Talent 2013) dat hij graag mee wil doen om van de Challenge een succes te maken. Naast een geweldige en bevlogen designer is hij TedX spreker en betrokken bij veel mooie initiatieven waar jongeren betrokken bij zijn. De Challenge gaat binnenkort met hem om de tafel om verder te dromen … en te realiseren! Geweldig om het project zo organisch te zien groeien.

Schermafbeelding 2014-05-27 om 11.12.48

Het CTFteam wil nu eigenlijk de Cinemates uitdagen om mee te doen. Kijken of dat gaat lukken. Het eerste contact is er in ieder geval.

foto

Nog nooit van de Cinemates gehoord? Watch the video below! Want een mooier voorbeeld van groot dromen is er niet! Dromen en dan wel doen natuurlijk! Van het Groninger platteland naar Amsterdam en dat doen waar je echt goed in bent!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.