Nacht van de Ecokathedraal

DSC_164821-12 de langste nacht en zonnewende. Vuren, poëzie, stilte, muziek, fotograferen en reflectie tijdens de langste nacht. Op een magische plek verlicht door de volle maan, vuren en fakkels. Midwinter vieren bij de Ecokathedraal! Het idee ontstond tijdens het Tijd-symposium van Stichting Tijd om op 21-12 een echte ont-moeting te organiseren.

Draag bij … dat wat je zou willen bijdragen. Kook een onvergetelijke soep, maak glühwijn, pof kastanjes, vertel een verhaal, een gedicht, ga in dialoog over de tijd, vertel je dromen, geniet van de stilte, maak muziek, fotografeer of kom gewoon om te ont-moeten.

Zo’n uitnodiging krijg je niet elke dag en zo’n 25 tijdgenoten lieten zich dit geen twee keer zeggen. Voorzien van een enorme diversiteit aan gerechten en dranken, alle voorzien van een fakkel of stormlicht, togen zij naar de Ecokathedraal. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het koud en guur was, de maan helaas de paden niet verlichtte, maar de sfeer er niet minder om was. Het gitaarspel van Anne Faber leidde direct tot nieuwe plannen: het uitvoeren van de compositie Fabulamundi (het verhaal van de wereld) bij de Ecokathedraal. Het waren mooie ontmoetingen!  We genoten van verhalen tussen het gestapelde glaswerk in het atelier van Le Roy en buiten verlicht door vuren en fakkels. De nacht leverde mooi fotowerk op van de vele fotografen. De één met de laatste digitale camera, de ander met een zelfgemaakte pinhole camera. De Leeuwarder plaatste een van de sfeerbeelden

Op zondag plaatsten we een fles op de grote tafel in het atelier in de wetenschap dat er weer een tijdloze traditie is geboren! 21-12 de Nacht van de Ecokathedraal.

De nacht was een initiatief van het Social Innovation Lab in samenwerking met de Fotofabryk